K083 P GIZNIK, OBITELJSKA VILA

DETALJAN OPIS INTERIJERA

KUHINJA
Kuhinja je izvedena u tradicionalnom stilu, rađena je po mjeri u talijanskoj tvornici ARAN CUCINE od kvalitetnog i punog drva koje je bojano u bijelu boju. Detalji od inoxa od kojih su izrađene ručke i rasvjeta iznad radnog pulta donose unose elemente modernih detalja koji se ističu nad jednostavnosti. Unutar stupova na stepeništu koje odvaja prizemlje od gornje etaže, nalazi se drvena konstrukcija izvedena od drva bora koju je u samom prostoru kreirao mladi umjetnik koji svoje radove izlaže u poznatoj galeriji u Luzern-u (CH). Ona služi kao vizualna i fizička barijera i kao dekoracija prostora.

Bijela boja je odabrana kako bi se postigao kontrast u odnosu na tamne podove. Na našem tržištu se nalazi velika ponuda uvoznih i egzotičnih podnih obloga, a u cijeloj kući nazale se visoko kvalitetni drveni podovi proizvedeni u hrvatskoj tvrtki Požgaj (model Pavone 120), a izrađen je od dimljenog hrasta koji je premazan u bona naturale, dimenzija od 70 – 140 cm. x 120 cm. Kuhinski stol i moderne klupe su također izrađene od masivnog drva.

DNEVNI BORAVAK
Prostorom dominiraju tri detalja. Staklene stijene koje pružaju lijep pogled na prirodu, veliki masivan luster iz Bečkog antikvarijata sa 50 rasvjetnih tijela i kristalnim detaljima koji raspršuju svjetlost po prostoriji. Luster je smješten centralno na prostor i kamin koji je obložen dekorativnim kamenom. Isti kamen je postavljen i na rubne dijelove bazena kako bi se vizualno povezao vanjski i unutarnji prostor.

Boje su neutralne, prirodne. Dnevni boravak je smješten sjeverno-zapadno sa puno dnevne svjetlosti koja se izmjenjuje u prostoru za dnevno druženje (dnevni boravak i biblioteka). Vanjska stolarija je u cijeloj kući izrađena po mjeri od masivnog drveta.

Sjedeći dio izrađen je u tvrtki poznatoj po izradi namještaja za luksuzne jahte, a specifični su po mogućnosti da se svaki detalj izradi po mjeri, a kupcu ostavlja mogućnost odabira apsolutno svakog detalja, duljine, širine, dubine. Materijali je nabavljen direktno u tvornici Gucci i njime je obložen sjedeći dio garnitura i izrađene su dekoracije za prozore. Na naslonima se nalaze interesantni pomični stolići izrađeni od wenge drveta koji služi za odlaganje čaše.

GALERIJA
Prvotno je bila zamišljena kao radni prostor, ali se vremenom preoblikovala u prostoriju za opuštanje, odnosno biblioteku. U istoj prostoriji se nalazi i centralni video nadzor objekta (vanjski dio objekta je osiguran sa 4 kamere koje imaju mogućnost noćnog snimanja) a sobom dominira ležaj, unikatan primjerak također izrađen po mjeri od dizajnerskog materijala (Versaci).

SPAVAĆA SOBA (bijeli kožni krevet sa izlazom na balkon)
Jednostavna, dizajnerski ležaj proizveden u talijanskog tvornici, izrađen je od masivnog drva i obložen u bijelu kožu u čijem podnožju se nalazi velika kutija koja može služiti za spremanje robe (posteljine). Ono što oku nije vidljivo, a vrlo je bitno prilikom odabira spavaćeg prostora je madrac. Za sve ležajeve odabrani su madraci koji slove kao najbolji proizvodi tvrtke Hespo, (madrac Diamant sa 7-zonskom Multipocket džepićastom jezgrom i oblogom od visco-elastične pjene, obložen antibakterijskom tkaninom). Iznad ležaja nalazi se lampa talijanskog proizvođača u bijeloj svilenoj „presvlaki“. Na ležaju se nalazi svileno-pamučna posteljina i topla deka od nerca. Komoda je također izrađena od masivnog drva i finalno obrađena do visokog sjaja. Na staklenim stijenama koje vode na balkon nalazi se dekorativna tkanina od velur kože, a sa balkona sa pruža lijep pogled na prirodu.

GOSTINJSKA SOBA
I ovom prostorijom prevladava neutralan bež ton i vrlo kvalitetni materijali. Komoda svojim izgledom unosi podsjetnik na neka prošla vremena, mada je izrađena nedavno u jednoj poznatoj talijanskoj tvornici – ponovo od masivnog drva, krevet je izrađen od kože, a prozori su dekorirani svilenim zavjesama.  Zidna rasvjeta izrađena je ručno od puhanog stakla, rukom crtanom i koje daje diskretnu svjetlost prostoru.

DJEČJA SOBA / GOSTINJSKA SOBA
Namještaj u ovoj prostoriji je minimalističan i prilagodljiv svim generacijama, izrađen od punog drveta, krevet iz kolekcije Hespo je presvučen u bijelu kožu sa posteljinom izrađenom od pamučnog damasta. Prostorijom dominiraju dva velika francuska prozora.

KUPAONA (bijela)
Na podu i u unutrašnjosti tuš kabine se nalaze pločice velikih dimenzija u tamno sivoj boji, a zidovi su bojani posebnom, nepropusnom bojom otpornom na vlagu. Ogledalo donosi dašak prošlosti koja se spaja sa modernim minimalizmom i izrađeno je od drva. Umivaonik je izrađen od mramora originalnog naziva WHITE CHRISTAL, a nalazi se na ormariću od wenge drveta. Sav kupaonski namještaj izrađen je po mjeri.

KUPAONA (bež)
Ovim prostorom ističu se umivaonici izrađeni od prirodnog mramora originalnog naziva HONEY ONIX iznad kojih se nalazi veliko zlatno ogledalo. Za podlogu je odabrana tapeta otporna na vlagu prošarana vertikalnim linijama smeđe, zlatne, žute i bež boje. U prostoru se nalazi veliki francuski prozor kroz koji se mijenjaju prirodne boje krošnje, ovisno o godišnjem dobu.   

SAUNA
Pri uređenju prostora u kojem se nalazi sauna također su odabrane neutralne, prirodne boje (kombinirana je prirodna boja hrasta, siva i bijela boja). Na podovima se nalazi parket od prirodnog hrasta u dimenziji 60 – 100 x 90 cm a u sklopu prostora nalazi se i tuš kabina sa pred-prostorom. Umivaonik je izrađen od prirodnog kamena pod nazivom RIVER STONE, a nalazi se na drvenom postolju od tikovine. 

Sjedeći dio izrađen je od neobrađene tikovine, a opuštanju pomažu udobni jastuci koji su punjeni pjenom. Panj drva kruške je dobio funkciju stola na kojem se serviraju svježi agrumi, a nalazi se na postolju od termo tretiranog jasena. Sauna ima kapacitet za 5 osoba. Sve stepenice su izrađene od višeslojnog dimljenog hrasta, završni sloj BONA NATURALE.

VANJSKO gazište (stepenište koje vodi u kuću) je izvedeno od masivnih deking elemenata od termo tretiranog jasena, kao i terasa koja okružuje bazen.

TERASA se nalazi na položaju sa kojeg se pruža pogled na čistu prirodu i Samoborska brda. Uz dnevni boravak nalazi se natkriveni i otkriveni dio terase površine 80 m2. Direktni izlaz na terasu dovodi do vanjskog bazena, dimenzija 7,5 m  x 3 m dubine 1,5 m.

Cijena: 490.000,00 €

Agencijska provizija 2%.

Šifra: 
K083 P
Regija: 
Kontinentalna Hrvatska
Općina/Naselje: 
Samobor
Lokacija: 
Giznik
Samobor
Prodaja/Najam: 
prodaja
Tip kuće: 
samostojeća
Površina (m2): 
350.00
Površina okućnice (m2): 
1,422.00
Etaže: 
2
Orijentacija: 
sjever, jug, istok, zapad
Sobe: 
4
Spavaće sobe: 
3
Kupaona/WC: 
2
Grijanje: 
etažno plinsko
Telefon: 
da
Balkon/Terasa (m2): 
1/1
Parking: 
privatni parking
Garaža: 
privatna garaža
Stanje nekretnine: 
luksuzno
Namješteno: 
da
Energetski certifikat: 
da
Cijena (EUR): 
490,000.00
Napomena: 
Otvorena mogućnost zamjene za jeftiniju nekretninu (uz nadoplatu) uz uvjet da se nekretnina nalazi u strogom centru Zagreba ili na atraktivnoj lokaciji u Samoboru.
Novogradnja: 
ne
Prodano/Iznajmljeno: 
ne